Tiistaiteklalla 03.07.2007 saapui Timpurimme jälleen, nyt omakin apumies matkassa. Samalla Teklalla tulivat myös tilaamamme puu-ym. tavarat. Tilauksesta oli jäänyt tulematta kaikki Runkoleijonat, jotka oli tarkoitus asentaa rossipohjan pohjaksi. Voihan nenä, nyt tuli ongelma. Levyt on saatava heti saareen, vaikka omalla paatilla.

Ihan ensimmäiseksi vedettiin porstuan alareuna paikoilleen, taloon kiinni. Oli näet alareunastaan n. 200mm irti. Helposti meni, kun hieman kevennettiin. Nyt pelaa ulko-ovikin taas niinkuin pitääkin.

Minä ja Tarja kävimme hakemassa Kotkasta omalla Louhellamme lievästi sanoen "täyspokan" Runkoleijonalevyjä. Paattiparka ui ihan pystyssä ja vettäkin tuli sisään, kun puupaatti vuotaa vesirajan yläpuolelta aika runsaasti. Onneksi ilma suosi ja pumput toimivat.

Kirvesmiehet aloittivat rossipohjan teon ja saivat sen valmiiksi meidän käydessä Tammisaaressa katsomassa 05.07. klo 00.05 keskiviikon ja torstain välisenä yönä syntynyttä "heinämiestä", suvun uutta jäsentä, ensimmäistä lastenlastamme. Saimmekohan siis samaan aikaan kesäkotiimme uuden lattian ja sukutilalle jatkajan? Rossipohjan pilarien päälle laitettiin alimmaiseksi huopakaistaleet ja niiden päälle 2x50x150 lankut. Niiden päälle ristiin 50x200 lankut 600mm jaolla. Tiskipöytää varten asennettiin 50mm viemäriputki lattian alle. Laskua n.3-4cm/m. Putki roikkuu lattian kannattimissa pelti- ja lasikuitunauhojen varassa.

734682.jpg 

50x200 lankkujen alle oli naulattu etukäteen 22x100 laudat, joiden varaan laskettiin Runkoleijonalevyt. Talon länsipäähän, missä on maa hyvin lähellä lattiaa asennettiin eristeeksi Uretaanlevyä (pystyyn) Estää kosteuden menon maasta rossipohjaan. Samoin Uretaanilevyllä eristettiin Uuninpohja hirsirungosta. Kaikki Runkoleijonien saumat tiivistettiin Uretaanivaahdolla.734616.jpg

Uuninpohja (2005x1450) valettiin ja sinne saatiin uppoamaan isoja kiviä, rautaa ja verkkoa aika kasa. Kuivabetoniakin meni 35 x 25kg

734644.jpg

Eko-villaa sekoitettiin ns. vatkaimella saunasaavissa, jonka jälkeen se leviteltiin koko lattiaan. Villaa kului 21 säkkiä.

 

734763.jpg

Asennettu vanha tupa/porstua väliovi takaisin paikoilleen, nyt suoraan!

 

Kirvesmiehet kotiin 06.07 klo 1100 Teklalla. Homma jatkuu heidän osaltaan n. 7 viikon kuluttua, kun saamme uudet lattialankut sahalta.

Itse jatkoi nyt töitä ulkona, koska sisällä hieman hankala tehdä mitään, kun ei ole lattiaa. Asensin etelä-seinälle ikkunoiden alle Runkoleijonalevyt ja niiden päälle Bitumipaperin. Nyt kestää odotella uusia "Helmipaneleita" Nekin pitää teettää jossakin, kun ovat n.35mm paksuja. Muutenkin suojasin alahirret Pellavaöljy/Aspergol litkulla. Samaa kamaa laitettiin myös sisälle alimpiin hirsiin.

734618.jpg

Vaihdoin kaksi hirttä länsipään ikkunan alta. Helppo homma. Lukittu hirret paikoilleen metallisitein ja tiivistetty saumat hampulla.

734625.jpg

Suojattu kaikki muutkin puretut ulkoseinäpinnat tilapäisesti sateelta. Aika taas lopettaa ja siirtyä ansiotyöhön. Saariremppa jatkuu syyskuussa.

734769.jpg