Kauppamerenkulku sai jäädä ja tulin lomalle perjantaina 15.06.

Sunnuntaina suuntasin Louhen keulan kohti Haapasaarta. Remonttihommat odottivat ja niin alkoi talon maapohjan tyhjentäminen ja kyllä sitä kärräsinkin. Ei oikein viitsi edes muistella, kuinka monta kuormaa multaa ja turvetta tuli kärrättyä rantaan. Onneksi on alamäki.

Länsipään ikkunan otin varmuuden vuoksi pois paikoiltaan. Poka jäi paikoilleen.

Tilattiin Kuivabetonia S100, 65x25kg ja pilariharkkoja 25 kpl Haapasaaren Osuuskaupasta. Toimitus sovittiin 26.06., jolloin ne myös tulivat ja niin tuli myös vettä taivaan täydeltä. Onneksi lähetys oli hyvin suojattu.

Samalla tilattiin saaren kaupan kautta puutavaraa ym. niiden toimitus sovittiin 03.07

Runkoleijonalevyjä 25mm, 14 kpl

Ekovillaa 21 pkt

Uretaanilevyä 30mm  4 levyä

Lankkua, 50x150 , 50m

Lankkua 50x200, 16 kpl a' 4,2m

Lautaa 22x100, 80m

Viemäriputkea 50mm, 9m

27.06 klo 0700 aloitettiin sitten työt, kirvesmies Ari ja minä hanslankarina. Poistettiin vintiltä yksi väärin asennettu kattopalkin tuki, mikä olisi haitannut hirsirungon nostoa. Asennettiin yksi pystytuki kannattelemaan välikaton parrua, ettei se pääsisi putoamaan paikoiltaan nostossa.

Nostettiin porstuan puoleista seinää sen verran, että saatiin vaihdettua alin hirsi. Hirsi vaihdettiin kahdessa osassa nurkasta melkein väliseinään asti. Käytettiin Salonahoilta saatuja purkuhirsiä.Tämän jälkeen oikaistiin irvistänyt ulkonurkka. Korvaamaton apu työssä olivat 20 tonnin pullotunkit, joita olin hommannut 6 kpl. Lisäksi auttoi 2 tonnin pullotunkki, kun asennettiin uusia hirsiä paikoilleen. Timpuri oli hommannut seinään pultattavia kulmarautoja, joista runkoa nostettiin.

734630.jpg

Poistettiin myös porstuan ja tuvan välinen ovi karmeineen.

Jatkettiin hommia vaihtamalla väliseinän oven alta n.2,5m hirsi. Samalla oikaistiin oven karmi.Veisteltiin huonoilta näyttäneitä hirsiä välisenästä, mutta tarvetta koko hirsien vaihtoon ei ilmennyt. Kirvesmiehemme mukaan puolet hirrestä saa olla pehmeää, ennenkuin se pitää uusia kokonaan. Pienemmissä tapauksissa korjaus onnistuu paikkaamalla huono kohta lankulla.Korjattiin myös väliseinän ja ulkoseinien kivijalkoja.

734657.jpg

Kaivettiin lattian pilareille kuopat sorakerrokseen asti ja valettiin pilarit sekä uunin perustaan kannatus lattialankuille. (varsinainen uuninpohja valetaan myöhemmin) Kaksi luonnokiveä jäi luonnollisiksi pilareiksi. Kuivabetonia kului 34 x 25kg.

 

734660.jpg

Timpuri lähti viikonlopun viettoon perjantaina 29.06. aamu-Teklalla. Itse jatkoin pohjan tyhjennystä ja isompien kivien hautaamista. Purkasin myös talon ulkopuolista vuorausta siltäosin, että pääsin tarkastamaan hirsien kunnon ulkopuolelta ja varsinkin ikkunoiden alta. Iloinen yllätys oli, että vain yhden ikkunan alta pitää vaihtaa 2 kpl n. 1m pätkää (länsipään ikkuna)

734654.jpg