Huhtikuun loppupuolella pääsimme taas jatkamaan purkuhommia tuvan puolella. Lattiasta oli vielä purkamatta noin puolet ja lattian alla olevaa maata ja kiviä kärräämättä ylos melkoiset kasat.

Lattialankut ovat kiinni vanhoilla sepän tekemillä nauloilla (isoilla) ja niiden irrottaminen varovasti teetti melkoisesti töitä. Lankut oli vielä tapitettu toisiinsa muutamalla puutapilla. Irrotus oli hankalaa, kun ensin piti saada lankkuja hieman irti, sitten kiilata rakoa niiden väliin, että pääsi sahaamaan puutapit poikki ja vasta sitten irrottaa lankku. Ruosteisten naulojen poisto oli myöskin hidasta ja välillä teetti yksikin naula kovasti töitä.

561112.jpg

Ennenkuin viimeiset lankut irrotettiin, piti kärrätä maata ja isoja kiviä ulos tuvasta kymmeniä kuormia.

Kaikki loppuu aikanaan ja lopulta viimeinenkin lankku oli irti. Sitten kaikki ikkunasta ulos ja pihalla olevien pukkien päälle odottamaan myöhempää käyttöä. Aika huonoja ovat, joten ei vielä tiedä voiko niitä asentaa takaisin. Jos ei voi, niin käyttöä kyllä on muualla. Esim verstaan lattia, veneliiterin lattia tai puuliiterin lattia.

Seuraavaksi olikin sitten painittava valtavien lattiahirsien kanssa. Todella surkeessa kunnossa ja painavia kuin mikä. Moottorisahalla sen verran pieniksi, että jaksettiin Tarjan kanssa punnertaa ne ovesta pihalle. Yksi hirsistä oli sen verran hyväkuntoinen, että jätin sen sisälle, josko vois käyttää hirsirungossa jossakin kohtaa. Kirvesmies saa päättää.

561122.jpg561119.jpg

Ikkunoistakin poistettiin sisäpokat ja muutenkin kaikki ylimääräinen tavara siirrettiin muualle.

562091.jpg

Tarja teki arkeologisia löytöjä. Mm. sian torahammas, risa verkonpaikkaus käpy, puutappi jne.

Olin jo alkukuusta hommannut 6 kpl 20 tonnin pullotunkkeja, joilla on tarkoitus nostaa torppaa sen verran, että hirsiä voi vaihtaa.

561125.jpg

Sitten olikin jo huhtikuu mennyt.